Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Имаме изключително ниска избирателна активност-32% това е абсолютно безпрецедентно. Българската политическа система катастрофира", това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов след изборите 2 в 1.

"Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация", смята Костадинов.

Според него има местни феодали, които контролират вота.

Той поясни, че целта да вкарват 3-ма депутати в ЕП е изпълнена, но въпреки това не са доволни от резултатите както на националните така и на европейските избори.

"Вариантът за НС е съставяне на правителство, но който участва в него се погребва жив. В трипартиен или четирипартиен формат кабинетът ще представлява не повече от 15% от българските граждани с избирателни права", коментира лидерът на "Възраждане".

Лидерът на Възраждане уточни, че новата формация “Величие”, която по всичко личи ще участва в 50-то НС, не е заплаха за тях. "Влизането в парламента ще позволи да паднат много бързо маските. Те са за категорично членство на България в НАТО и ЕС, за подкрепа към Украйна, избирателите им ще бъдат излъгани", смята Костадинов.

Според него има и втори вариант и той е отново да отидем на избори.

За приоритетите на европейско ниво Костадинов подчерта, че основна цел е България да не бъде въвлечена във войната в Украйна. “Международната политика и геополитическата ситуация в Европа не търпя вакуум. В тази ситуация нашата страна ще бъде принудена да се включи във войната в Украйна. Ще работим това да не се случи”, категоричен бе Костадин Костадинов.

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase