Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Преди часове започна изборният ден зад граница. По традиция в съседна Турция има разкрити най-много секции.

В Турция специалният пратеник на Bulgaria ON AIR Теодора Георгиева съобщи, че в Чорлу изборния ден е започнал нормално. Там има разкрити 9 избирателни секции. Още от сутринта се наредиха десетки хора, които искат да гласуват.

Някои от избирателите съобщават, че гласуват с надеждата "да стане по-добре в България". Други не владеят български език, но също гласуват, а техни близки казват, че това няма значение. Много от хората казват, че им е писнало да се явяват на избори и се надяват най-накрая България да има редовно правителство. Повечето избират да гласуват с хартиени бюлетини.

В Турция са разкрити общо 166 , в 109 от тях се гласува на машини. Хората могат да подадат декларация на място, за да могат да упражнят своя глас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Кърджали

преди 4 месеца

*** место да злобееш гласувай племе което е проспало 550 годи какво може да се очаква.

7

ГерболИННА Ангелова

преди 4 месеца

Щом българите не искат да гласуват,турците ще им изберат правителство! А берачите на гъби после изобщо да не мрънкЯт и дрънкЯт...

6

гого

преди 4 месеца

Кога ще се прекрати този ФАРС гласуване на български избори в чужбина! Който има желание да гласува , да пристига в България да гласува. Какво се случва по тези секции кой знае, накрая изпращат протокол и трябва да се брои и зачита

fallback