Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева съобщи пред журналисти, че гласуването навсякъде върви нормално. Досега е отказала само една машина за гласуване - в 34-та секция в Кюстендил, допълва БТА.

Вчера е отказала да работи също пак само една машина –  в 190-та секция в район Варна. Имаше информация за сгрешен хешкод в Мездра, но се оказа, че от СИК са вкарали грешен код, съобщи Матева.

ЦИК заседава за случаи в Русе, Стара Загара и Смолян, където машините за гласуване принтират по-къси от нормалното бюлетини, на които не се вижда вотът на избирателя. Матева допълни, че ЦИК излиза с указания РИК и СИК в такива случаи да разрешава на хората да гласуват с хартиена бюлетина.

Към момента в ЦИК няма сигнали за нарушения, съобщи Матева. Тя призова членовете на СИК да не бързат да попълват протоколите след края на изборния ден, да проверяват внимателно данните и контролите в протоколите преди да ги попълнят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Титаник нормално

преди 4 месеца

Споко. Кораба потъва бавно . Вода има за всички.

8

Реалист

преди 4 месеца

В нашата секция членовете на комисиите са едни бабишкери, които и с очилата се нищо не виждат!!!

7

Право на мнение!

преди 4 месеца

Току-що гласувах на машина, но вместо две, машината ми извади само една бюлетина - за Народни представители!!!!!! Измамниците, които организират Изборите са за съд!!!!!

fallback