Снимка: БГНЕС
fallback

Централана избирателна комисия е независим орган и ще обяви резултатите от предстоящите избори 2 в 1 в срок, категорична е Росица Матева. Повод за реакцията ѝ са думите на служебния министър-председател Димитър Главчев, който сподели мнение, че е възможно резултатите от изборите да бъдат забавени.

Говорителят на ЦИК се обърна към всички, които ще участват в изборите - политически партии и администрация, да не внасят излишно напрежение. Росица Матева допълни, че когато се говори за изборни резултати, това е в задълженията и правомощията на ЦИК. “Това е органът в държавата, който може да говори по този въпрос”, каза зам.-председателят на комисията пред БНТ.

Матева допълни, че не е имало случай, в който резултатите да са обявени със забавяне, напротив - те винаги са се оповестявани в законовия срок. "Абсолютно излишно е в момента да говорим за това в какви срокове трябва да се обявяват резултатите от изборите. Рано е за това. Днес е едва 30-ят ден преди изборите. Наша е задачата да създадем така организация, че да обявим резултатите от изборите в срок".

Като говорител на ЦИК Матева посочи, че Министерски съвет носи отговорност по информационно-техническата част. МС не отговаря за обявяването на резултатите. И допълни, че обработката на резултатите е работа на независимия държавен орган, а именно ЦИК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ТОП НОВИНА

преди 3 седмици

При тази избирателна активност ще стане.

9

Анонимен

преди 3 седмици

БОГАТ СВОБОДЕН НАРОД В БОГАТА СИЛНА ДЪРЖАВА : НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 12 ПАРТИИ, ОРИЕНТИРАНИ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА ИКОНОМИКА, ПРИЛОЖНО ОБРАЗОВАНИЕ И ПРИЛОЖНА НАУКА ! ПАРТИЯ, КОЯТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЯТА СИ СЕ ЗАКРИВА ОТ СЪДА ! СИЛНА, ДУХОВНО ОБУЧЕНА ПРОФЕСИОНАЛНА АРМИЯ ! СЕМЕЙСТВОТО ДУХОВЕН ВЪЗПИТАНИК НА ЛИЧНОСТТА, ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ И ОПОРА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !

8

Анонимен

преди 3 седмици

КАК да очистим България ! 130 регистрирани партии ! Има ли 3 от тях, които да подкрепят българското частно селско стопанство, или да инвестират в българска приложна наука, или да инвестират в българска частна индустрия! Или да очистят държавата ни от чужди агенти саботьори, които унищожават български производства! Или да очистят държавата ни от бандити по късата процедура, както се изрязва ракова тъкан! 600 000 на държавни служби, 8 пъти повече на глава от населението, отколкото през 1899 г. !

fallback