Снимка: БГНЕС

Журналистът Петър Волгин влиза в листата на "Възраждане" за изборите за европарламент. Той е на второ място сред кандидатите на партията.

"Възраждане" представи кандидатите си за депутати в Европейския парламент на специална пресконференция в БТА. Водач на листата е народният представител Станислав Стоянов.

Още по темата
По време на пресконференцията лидерът на партията Костадин Костадинов не пропусна да критикува служебният кабинет, който по думите му е правителство на Бойко Борисов.

"Второ – това правителство пряко се командва от американското правителство", каза още Костадинов.

Както е известно, служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство късно вечерта в понеделник.

"Днес ще внесем предложение за изслушване на служебния премиер Димитър Главчев, защото това представлява грубо вмешателство във вътрешните работи на България", заяви Костадинов.

"Всичко, което се случи, е след реакция на заместник-държавния секретар, който беше на т.нар. Кримска платформа в София. По повод твърдо мекото изявление на българския външен министър. На тях са им нужни ястреби, които непрекъснато да насъскват българското общество срещу Русия", коментира той.

Очевидно е, че дипломат от кариерата като Димитров не е приемлив на американското посолство, смята Костадинов. Фактът, че Бойко Борисов вчера си позволи да заповяда смяната на министъра, е достатъчно ясен, каза още той.

Според "Възраждане" президента Румен Радев не трябва да пописва указа за смяна на външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase