Снимка БГНЕС
fallback

На местните  избори имаше скандал около машинното гласуване.

На балотажа отново имаше блокирали устройства и такива, които не издават разписки. От фирмата, осигуряваща машините – „Сиела Норма“, обявиха, че от ЦИК са поръчали неподходящ вид хартия.

От щаба на кандидата за кмет на София Ваня Григорова, издигната от местна коалиция „БСП за България, пък обявиха вчера, че ще оспорват резултатите от вота в София заради начина на удостоверяване на машините.

Темата коментира пред bTV проф. Иван Тодоров, акционер в „Сиела Норма“.

Oще по темата

„Толкова подробно и щателно удостоверяване не съм виждал. Предишните удостоверявания бяха направени по същия начин“, обяви Тодоров.

Проблемът според него е в поръчаната от ЦИК хартия и във факта, че това ръководство на комисията непрекъснато е забавяло сроковете по подготовка на машинното гласуване. „Това го правят всеки път и това се прави умишлено“, смята представителят на „Сиела Норма“.

Според Тодоров става въпрос за активно мероприятие срещу гласуването с машини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 месеца

До 22 Плати този, който искаше президентска република и даваше трибуна на Ваня Григорова: Слави Дългия. Щото Митрофанова свърши доларите.

30

Анонимен

преди 5 месеца

Даже Костадинов се изуми от новия Радев проект с парашутистката му. А той не се шашка лесно. Смяааатай!

29

Анонимен

преди 5 месеца

Това е новият Радев проект "Льотчик": "Да спускаме КГБ парашутисти направо в столичните кметства, пък народът да гледа като паднал от Марс. Нас какво ни пука за народ, който ни иска импийчмънта и не обича братушки. Тоз антипрезидентски народ да си е взел парашут или ракета-носител. Ама ха!".

fallback