Снимка БГНЕС

Когато има фотофиниш, всеки глас е важен. Затова нашите юристи пишат в момента жалбата до съда, като описват в нея многото сигнали за нарушения на изборното законодателство, каза пред bTV загубилата изборите за кмет на столицата Ваня Григорова.

Не приемам резултата за окончателен и няма как да знаем кой е кмет на София, докато съдът не реши, каза Григорова.

Тя обвини ПП-ДБ, че публикували екзитполове часове преди края на изборния ден, които внушавали, че Васил Терзиев води с 12-13%. Водещата обаче я контрира, че това са били екзитполове, поръчани от Би Ти Ви.

Григорова повтори написаното от нея вчера във фейсбук за "либералния лайномет" и каза, че през последните дни нейните опоненти публикували неверни факти и откровено фалшиви новини за нея. "Видях публикации, които се занимават с бельото ми. Когато хвърляш лайна, ти си лайномет", каза Григорова.

Снощи тя написа във фейсбук, че "либералният лайномет продължавал с нова опорка - че съм спечелила в ромските махали. Но аз спечелих в 13 столични района", написа тя.

На Григорова ѝ се наложи да отговаря на въпроси относно закупуването на имот, близо до Равно поле на цена от 5 евро на квадратен метър.

„В кв. „Верила“ е промишлена зона, където няма водоснабдяване и канализация. А в bird.bg е написано, че имотът ми е до голф игрища. Такива има в Равно поле, което на километри от „Верила“. Моят район е заобиколен от промишлени сгради, складове и фирми. А кредитът ми заедно с мъжа ми ще го изплащаме 30 години“

А по повод публикации за бижу - висулка, забелязано от медиите, тя контрира с думите, че очаква следващия въпрос да е за бельото ѝ. Според нея през последните дни на кампанията нейните опоненти са публикували неверни факти и фалшиви новини.

Относно подкрепата на партията на Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Русия, Григорова препоръча на водещите да поканят самият Малинов, за да обясни той дали е работил в полза на друга държава.

„Нали няма да ме карате да държа дрегер и на г-н Сидеров“, запита Григорова, визирайки партия „Атака“, която също влиза в коалицията, подкрепила кандидатурата ѝ.

"Аз обикалях калните улици на "Факултета" и квартал "Христо Ботев". И във "Филиповци" бяхме", каза Григорова в отговор на въпроса как така е спечелила точно в ромските махали.

Григорова заяви, че не е водила разговори с дарители за кампанията, следователно не й се е налагало да връща дарители. "Аз сама си определях политиката, която ще защитавам, има си счетоводители, които ще напишат отчета за даренията", каза претендентката.

"Ако Васил Терзиев стане кмет, то това е станало с помощта на изнасилване от Бойко Борисов и пасивната подкрепа на Костадин Костадинов, следователно с помощта на Путин", отвърна Григорова на въпроса кой точно стои зад кандидатите за кмет на София.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase