Снимка: БГНЕС

Общ преглед

"Данните, ако са истински, показват, че имаме двойно увеличение на хората, които са ни подкрепили между първи и втори тур. Действително сигурно разликата е още по-голяма. Преборихме се с едната сглобка, малко не ни остана да се преборим с другата част от сглобката", каза кандидатът за кмет на София Ваня Григорова, която загуби битката за столицата на балотажа в неделя от кандидата на ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев.

"Срещу нас беше впрегнат целия властови, финансов и технически ресурс, с който разполага ПП-ДБ и ГЕРБ", категорична бе тя.

Още по темата
"Аз ще бъда първата, която ще поздрави г-н Васил Терзиев, ако и когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни", заяви Григорова. Тя обеща, че ще бори за всеки глас, на всеки софиянец.

"До последно ще се борим за всеки глас, защото за нас всеки софиянец е важен", заяви още кандидатът за кмет на София от местна коалиция „БСП за България“. "Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние, което означава между 3000 и 5000 гласа", посочи тя.

Ваня Григорова каза, че продължават да получават сигнали за груби намеси в изборния процес.

За нас тези избори не са приключили, извършваме проверка секция по секция, бюлетина по бюлетина. Вече имаме достатъчно основания, за да оспорим крайния резултат от изборите, съобщи от своя страна Иван Таков.

Той бе категоричен, че вече има достатъчно основания да се оспори изборния резултат.

"За нас тези избори не са приключили, извършваме проверка секция по секция, бюлетина по бюлетина. Вече имаме достатъчно основания, за да оспорим крайния резултат от изборите", съобщи Иван Таков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase