Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" не толкова Ваня Григорова е загубила в София, колкото Васил Терзиев не е спечелил убедително.

Още по темата

„Имаше сериозни препятствия за хората, които трябваше да направят този избор“, коментира тя пред БНТ.

"Анализаторите имахме мнение, че по-напрегнатият балотаж ще е между Васил Терзиев и Ваня Григорова. Анализите още тогава показваха много малка разлика", каза още Димитрова.

"Градската десница беше изправена пред сериозно изпитание да има три кандидата - Хекимян, Терзиев и Вили Лилков. Всеки от тези кандидати беше силно оспорван от другите кандидати на десницата", коментира Димитрова.

"Син ли е господин Терзиев, това е питането. Кандидатурата му според мен е свидетелство, че част от тези етикети вече не работят", коментира Първан Симеонов от социологическата агенция "Галъп интернешънъл".
"Имаме едно по-скоро мажоритарно гласуване за Григорова, а това за Терзиев е по-скоро партийно. Струва ми се, че ГЕРБ са гласували с известно злорадство срещу ПП-ДБ. При Григорова имаме едно нишово послание и тя беше предпочетена, за мен това е едно наказателно гласуване", каза още Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase