"Вили Лилков се загуби и може би беше единственият истински представител на десните хора. Той беше най-добрият кандидат, но беше с бройки избиратели, които бяха обидни за човек от такъв калибър", обяви психиатърът д-р Любомир Канов в студиото на "Денят ON AIR".

"Хората с вътрешна сила биха могли да поведат останалите в правилна кауза. Най-гласовитата ще бъде Ваня Григорова. Самият кмет Терзиев по начина, по който изглежда, говори и се държи, в него се чете някаква уплаха, колебаещ се от своята легитимност. Той ще е в Общинския съвет като елен, който ще бъде нападан отвсякъде", заяви д-р Канов.

Още по темата
По думите му "сглобките" са между различни "участници" и са смислени за града, когато са за добра кауза.

"Това, че са го приели този термин, принизява идеята, че това е една трудна колаборация в името на България. Прилича на уличен език", каза д-р Канов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него от тези местни избори всички са загубили по малко.

"ДПС имат доста гласове, без да имат ярка представителност в областните градове. ГЕРБ не загуби толкова много, колкото на мнозина им се искаше. ПП-ДБ имат известно присъствие в големи градове, което е добре за тях, защото се установяват на националния терен вече като партия, която има местно представителство", добави д-р Канов.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase