Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП и „Възраждане“ и БСП и играха срещу нас и има нова коалиция, нова сглобка. На няколко места загубихме, но от коалицията, коментира след втория тур на местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

„Вече имаме нова сглобка и това са партиите, които подкрепят Русия и Путин на първо място ПП, на второ „Възраждане“, скочи той.  

Според него на първия тур ГЕРБ е била първа сила, но след новото обединение и платен вот на места резултатите спаднали.

„Аз подкрепих Васил Терзиев за София, а в същото време платиха пари да ме бият във Банкя“, отсече Борисов.

„ПП и „Възраждане“ играха срещу нас, а Кирил Петков иска в сряда да си говорим за данъци и закони и какво ли не. Това е лицемерие и заради това е ниска избирателната активност, защото не понасят лицемерието. Или се прави правителство и коалиция като хората или сглобки и някакви такива шарлатански работи аз не виждам за правилно“, коментира още той.  

„Има прекрасна коалиция в момента между ПП и „Възраждане“ и това ще бъде лично от мен огласено пред всички наши западни партньори, защото те опищяха ораталъка как ние с „Възраждане“ и с ИТН сме щели да си изберем шефа на БНБ. Повече лицемерие няма да има. Ако са играли с „Възраждане“, няма смисъл да има такава сглобка -  да избират дали ще стоят на евроатлантическата страна или евразийската. Аз в сглобки даже не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите в в момента мандатоносители. Пукат си до президента писмо за махане на шефа на ДАНС, да, премиерът Николай Денков ми се обади, след като го беше изпратил на президента да ме информира, но еднолично го е решил. Финансовият министър Асен Василев утре си вкарва данъчни закони в МС, които ние не сме видяли. Има по-силна от нас сглобка между „Възраждане и ПП“, посочи лидерът на ГЕРБ.  

Според него в момента държавата се управлява в пошла връзка.

„Така както се съешават в провинцията, така могат да го направят на национално ниво и това да продължи дълго време“, смята той.  

Според Борисов няма значение кой е премиерът, въпросът е какво се прави за земеделците, за инфраструктурата.

„Моите избиратели са гласували половината за Терзиев, аз съм горд, че толкова много хора са ме послушали. Ако бъде избран той за кмет, ще е с най-ниските гласове за София и ако те не отчетат, че в ляво и в центъра се формира много ляво- центристко, дори крайноляв вот, много бързо, ако останем в такава сглобка, ще загубим като блок накрая“, предупреди Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase