Снимка: БГНЕС

Щаб за купуване на гласове и търговия с вот разкри полицията в кюстендилското с. Слокощица. Иззети са лаптоп, списъци с имена, разпределения по секции и пари. В селото на балотажа ще се гласува само за кмет на община.

Полицейската операция е от тази сутрин, като органите на реда обещаха по-късно да оповестят повече информация за резултатите ѝ.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Григоров коментира случая в с. Слокощица, където има две избирателни секции с около 1300 избиратели.

"Наши екипи извършиха проверка на пет адреса, като на един от адресите в село Слокощица бяха и открити, и иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони и лаптопи. Има и списъци. Образувани са три бързи полицейски производства, като всичките ни действия са под надзора на Районна прокуратура - Кюстендил и се съгласуват със съответния дежурен прокурор", каза той пред БНР.

Установени са и други нарушения и купуване на гласове от първия тур в Дупница:

"Работата ни до момента е свързана с 38 случая, по осем от които има образувани досъдебни производства. Вчера в районно управление Дупница беше задържан 35-годишен мъж за нарушаване на изборното законодателство и предлагане на парична сума за опорочаване на изборния резултат. Става дума за сумата от 1800 лева за общински съветници, не за един глас - сумарно", уточни комисар Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase