Снимка: БГНЕС
fallback

Внесена е жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) да се гласува само с хартиена бюлетина, съобщи народният представител от ПП-ДБ Никола Минчев.

Върховният административен съд има три дни да се произнесе. С оглед важността на случая максимално скорошното произнасяне е в обществен интерес, смята Минчев.

Върховният административен съд ще се произнесе по жалба срещу решение на ЦИК най-рано в понеделник, съобщиха за БТА от съда.

На заседание снощи ЦИК реши на местния вот на 29 октомври и на евентуален втори тур гласуването да бъде само с хартиени бюлетини. Преди това през деня на два поредни председателски съвета в парламента беше обсъден доклад на ДАНС във връзка с машинното гласуване.

Общинските избирателни комисии и органите на МВР да не бързат с връщането на машините за гласуване в София и да изчакат развитието на казуса в днешния ден, каза Минчев и добави, че ЦИК има основанието да преразгледа решението си. Докладът на ДАНС е в Народното събрание, но не е с гриф секретно, заяви депутатът и призова да бъде разпространен. Докладът на ДАНС е до председателя на Народното събрание и той може да вземе това решение.

По думите му след последните промени в Изборния кодекс машинното гласуване на практика е отново хартиено, защото машината само отпечатва бюлетината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 6 месеца

Няма компетенция за технически въпрос!

62

Анонимен

преди 6 месеца

Само гледайте до какво ни докара 34 години капитализъм. Преди 1989 година по времето на соца живеехме в пъти по-добре. Сега сякаш се върнахме във времената на мизерията до 1944 година.......

61

Русия пропада

преди 6 месеца

Лукойл изчезвва

fallback