Снимка: БГНЕС

ГЕРБ губят изборите в София и други големи градове и затова заедно с ДПС измислиха фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Всичко тръгва от някаква митична справка на ДАНС, която е подписана от заместник-председателя на ДАНС. Най-добре е ДАНС да не се занимава с изборите. Гражданите да не се поддават на тази нова костинбродска афера, заяви на извънреден брифинг съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Атанас Атанасов.

Атанасов напомни, че ЦИК е органът, който отговаря са провеждането на изборите по закон.

Още по темата

"Нека ЦИК да решава”, посочи Атанасов и призова хората да не се поддават на тази "нова Костинбродска афера".

Според Кирил Петков днешният цирк е създаден от ГЕРБ, защото те освен, че губят изборите в София, ще бъдат и трета политическа сила.

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, важно е да излезем и всички да гласуваме. Време е да си вземем градовете обратно, каза още Кирил Петков.

Христо Иванов добави колегите си като окачестви твърденията за манипулация на машинното гласуване като панически последен ден от кампанията.

Всички български граждани с елементарна техническа грамотност знаят, че машините отдавна не отчитат предизборния резултат. Всичко това, което се говори просто не може да доведе до фалшификация на изборите. Нека ЦИК да организира изборите, да си направи оценка, да си вземе решение. Какъвто и да е начинът на провеждане на изборите, нас ни вълнува единствено изборите да бъдат проведени честно, подчерта Иванов.

Той призова хората, който наблюдават тази “зле скалъпена инсценировка“, да излязат да гласуват.

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, който е и бивш министър на електронното управление, коментира, че не може да се твърди за каквито и да е било манипулации, защото хората броят това, което е излязло от машините.

Божанов уточни, че изходният код е половин милион реда. „За техническите хора цялата тази конспирация звучи абсурдни. Това е един предизборен цирк”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase