Снимка: БГНЕС

Пари за метрото има, те ще бъдат актуализирани, спрямо инфлацията. Метрото е било, е , и ще бъде приоритет за развитието на София. Това каза пред NOVA ,Васил Терзиев – кандидат за кмет на София от "Продължаваме Промяната"-"Демократична България" и "Спаси София".

Той отговори на твърдението на Антон Хекимян за отрязани 143 млн. лв. за метрото до „Слатина“ от Плана за възстановяване. "Не са отрязани средства за метрото.  Парите са били разделени на две. 70 млн. от тях отпадат, другата част за „Слатина” остава в плана. Средствата са отпаднали, тъй като е имало съмнения дали, проектът ще може да бъде реализиран до 2026 година, до когато е трябвало да бъдат усвоени средствата. Всичко, което е нужно е направено”, уточни Терзиев.

Той добави, че екипът му е съставен от доказани личности.

За отношенията си с Петър Младенов Терзиев уточни, че разговорът постоянно е около родословното му дърво. "Един приятел наскоро се шегуваше, че съм бил потомък на Адам и Ева. Това не може да бъде тема. Един човек трябва да бъде съден по делата, моите са ясно видими. Работил съм години, за да създавам работни места, за инвестиции в образованието, България да бъде развиваща се държава", каза още той.

Терзиев допълни, че ситуацията с детските градини в София е въпрос на политическа воля и приоритети. "За нас това е основен приоритет", добави кандидата.

"Не съм казал, че трябва да се увеличи на таксата за "Синя зона", казах, че го обмисляме. Всички мерки, които водят до положителни промени в живота на софиянци от днешния ден изглеждат непопулярни. След години те са приемливи, но въпросът е да има дискусия, разговори с хората и прозрачност", каза още Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase