Снимка: архив, БГНЕС

“Целта на кандидатурата на Хекимян за кмет на София е разширяване на електоралния потенциал на кандидата извън твърдия електорат на ГЕРБ. Хекимян не трябва да бъде подценяван”, заяви пред БГНЕС политологът доц. Стойчо Стойчев.

Още по темата
“В общи линии Антон Хекимян най-малко би бил заподозрян в политически пристрастия към ГЕРБ, напротив, той е заемал доста критична позиция по отношение на лидера Борисов и партията му. Очевидно се търси някакъв вид противодействие на профила на Терзиев в София. Сега голямата задача е симпатизантите на ГЕРБ да се убедят, че това е подходящият кандидат”, каза още Стойчев.

Политологът коментира, че Хекимян има доста добри шансове да отиде на балотаж.

“Въпросът е кой ще бъде вторият, почти сигурно е, че първият ще бъде Терзиев, затова ще е много интересно до каква степен Хекимян има такива шансове. Има още двама кандидати, които не би трябвало да бъдат изключвани от надпреварата и това са Ваня Григорова и Вили Лилков. Те са доста солидни кандидати”, смята доц. Стойчо Стойчев.

Според него е много интересно и за кой кандидат ще се пренасочат гласовете на балотажа от двамата отпаднали на първия тур.

“Антон Хекимян изобщо не трябва да бъде подценяван. Всякакви спекулации за скрити договорки между ГЕРБ и ПП-ДБ за излъчване на слаб кандидат от страна на Борисов са несъстоятелни. Ако беше подкрепен Вили Лилков, щеше да има същите спекулации за договорка с Терзиев”, подчерта Стойчо Стойчев.

Той отбеляза, че се търси кандидат, който да е симпатичен на новото поколение активни българи, които като цяло гласуват за партии като ПП. “От тази гледна точка Хекимян е добра кандидатура. Целта тук е да се спечелят гласове от хора, които са били разочаровани от ПП-ДБ. Хекимян е млад, не е участвал в политиката, ако някой търси пристрастност, тя по-скоро е била анти-герб такава, тъй като през годините той това демонстрираше”, добави политологът доц. Стойчо Стойчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase