Снимка бТВ
fallback

Веднъж кмет - цял живот кмет. Делчо Митев е на 72 години и е кмет на хасковското село Брягово. Той е най-дълго управлявалият кмет в страната – цели 47 години е на поста си. Въпреки това Митев не смята да се пенсионира и се кандидатира за още един мандат, защото има една несвършена задача.

И тя е да се справи с проблема с питейната вода в Брягово, която е с много завишени показатели на манган. Заради лошото й качество тя не може да се ползва и се налага животворната течност да се кара с водоноски.

Когато Делчо Митев сяда в кметския стол през 1976 г. в селото живеят 1516 души, а днес постоянните му жители са 516. Тогава като кмет на селска селищна система отговаря за още 2 села. След идването на демокрацията, той неизменно се кандидатира за кмет на Брягово и печели, с изключение на 2003 година, когато губи изборите, но съдът ги касира и шест месеца по-късно Митев отново е избран за кмет на селото.

На последния местен вот 72-годишният кмет печели балотажа с 20 гласа преднина, уточнява bTV.

До 2021 г. рекордът за най-дълго управлявал кмет бе Крум Георгиев от рилското село Бели Искър – 51 години. Той обаче почина в средата на мандата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Срам

преди 8 месеца

Тези хора нямат ли чувство за отговорност срам след като системата го позволява те са чувстват недосегаеми и безсмъртни вечни после не говорете драги наши политици че ще намерите начин да задържите младите хора в България няма как да стане така! Пенсионерите трябва да си харчат пенсията да са живи и здрави и да си ходят!

19

Анонимен

преди 8 месеца

Живял съм 26 години в Испания повярвайте ми там държавата система е такава че веднъж вземете ли пенсия от държавната веднага си вънка даже и в частния сектор трудно го вземат на работа. А тук е обратното той вече пенсионер те го назначават тепърва и пак като държавен служител

18

България

преди 8 месеца

Само в България е възможно това 47 години бил кмет и се кандидатира още и още ми този човек Начи е безценен номер едно няма д-р като него и не е заменим. Точно това трябва незабавно да се промени в България да има референдум да се говори за проблема неможещи можещи стари номенклатури пенсионери предимно ги държите на работа това е сбъркано погледнете в държавните структури агенциите само вижте само пенсионери, пенсии стоят на хранилка на гърба на държавни помощи пенсия и заплатка сладка !

fallback