Снимка: БГНЕС

В ГЕРБ спорове около кандидатурата за кмет на София няма, има варианти. Ще имаме собствена, силна кандидатура, със сигурност. Която да може да продължи промяната и развитието на града с качествата си. Има различни варианти, когато приключи обсъждането – ще вземем решение и ще го обявим', заяви пред Нова Нюз настоящият градоначалник на столицата Йорданка Фандъкова.

Според нея в предизборната кампания се изговарят много приказки, но реализацията след това изисква познания, опит и енергия. Именно за това от партията щели да разчитат на нови хора, експерти в своята област, както и на гражданско участие.

След като изтече мандатът ѝ, Фандъкова отхвърли вероятността да стане министър в ротационното правителство „Денков – Габриел”.

"Имам месец и половина много сериозна и тежка работа, за да приключа част от проектите и да започна някои от тях. Искам да оставя в наследство възможност работата за града да продължи", допълни тя.

Фандъкова има притеснения около бюджета на София, тъй като политически групи дават заявки да не подкрепят сметката.

"Да останем без бюджет означава не само блокиране на част от работата, но и да няма средства за новите групи в детските градини. Ако той не бъде приет, следващият кмет много трудно ще приключи годината. Надявам се бюджетът, както и работата за София да не станат заложник на предстоящите избори”, предупреди столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase