Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малка цена ще плати ГЕРБ, защото излизат от изолацията. Това каза политологът Първан Симеонов в предаването "Лице в лице" по бТВ във връзка със заявката за кабинет с втория мандат, при който премиерите ще се сменят на ротационен принцип - 9 месеца ще е акад. Николай Денков от ПП, след това Мария Габриел от ГЕРБ.

Според Симеонов работата с ротацията изглежда прекалено деликатна.  

Някаква цена ще плати и ДБ, но тя е прагматична. И ДБ не са губили връзката с Борисов, каза още Симеонов. И допълни, че най-голямата цена ще плати ПП. От една страна, защото няма структури по места, а от друга - защото ПП е другото име на антиГЕРБ вълната.

Това не е особена новина. Но партиите нямат особен избор, каза още Първан Симеонов. Той обясни, че демократичната общност са тези, които легитимират кой е добър и кой е лош.

Политологът Любомир Стефанов от своя страна заяви, че този кабинет ще мине. И заяви, че ПП и ДБ се докараха до положението на ГЕРБ преди година и половина - никой не иска да си партнира с тях. Колкото ГЕРБ са заложници, толкова и те, каза още той.

Според него е преувеличена хипотезата, че ПП и ДБ са носители на моралния императив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

потен вода не е пил!

преди 11 месеца

ГЕРБ ще плати най-голямата цена и не е нужно да си политолог, анализатор, и не знам си какъв още. За три седмици, Борисов предаде всичко, за което той, неговите съпартийци и симпатизанти се бориха в последните три години. Аман от говорещи глави по тия телевизите!

38

Да де

преди 11 месеца

Но това американците не ги интересува. Който плаща той поръчва музиката

37

Горчиво

преди 11 месеца

Като се искат младите, да се вземат! Какво значи ще се въртят премиерите, първо Денков ще трамбова Габриел, после тя ще трамбова него? В пълно съответствие с европейските ценности. Много се охарчиха завалиите, покрай честите избори. Сега какво ударно пълнене на партийните касички и чекмеджета ще започне. Западът много ги натисна, пък и Габриел освободи комисарското място, сега по шуробаджанашки трябва да я направим барем премиер. Дано Украйна падне скоро, че направо не ми се мисли, какво ни чака

fallback