Заместникът на обвинител номер едно няма да си подаде оставката, но очаква ВСС да поиска тази на Гешев.

Време е прокуратурата да изживее дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и най-сетне да заработи в полза на обществото. Това заяви на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, когото Гешев обвини и поиска оставката му.

"Каза, че е голям българин. Може би затова ползва като лична резиденция вилата на регентите, която е държавна. Тази къща е служебна почивна база на прокуратурата. До нея няма достъп никой от магистратите, защото Гешев я приватизира за собствено ползване", обяви Сарафов.

Той настоя ВСС да отстрани незабавно Гешев, защото е непригоден за тази институция.

"Крайно време е някой да каже, че царят е гол, разчитам на тези хора от прокуратурата, които познавам и знам, че са достойни. Повече от ясно е, че днес Гешев направи заявка за влизане в политиката - иска да се изкара като борец срещу мафията. Нека го направи достойно и освободи прокуратурата от своето нетърпимо присъствие", призова заместник-главният прокурор.

Сарафов помоли правосъдния министър Крум Зарков да му осигури охрана, за да бъде защитена физическата му сигурност.

"Познавам Гешев и заради това се страхувам за живота си. До днес, за разлика от него, водех нормален живот, ходех до магазина и в парка с жена си и децата ми, но от днес това вече няма е възможно, моля за охрана", призова Сарафов.

Той заяви още, че съжалява, че вместо да работят заедно, прокурорите "си вадят мръсните гащи и ги развяват пред обществото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase