fallback

Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно написаната си оставка и обяви, че той и семейството му са били заплашвани. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов задочно се обърна към него и попита защо само той му е виновен, отричайки обвиненията на Гешев.

"Само аз съм му виновен, само това разбрах. Като какъв да му предложа посланически пост - нито съм говорил, нито съм се обадил на прокурор, само на него съм се обадил за съчувствие, защото да плашиш семейство - това е боклук, а да наречеш избраниците на народа политически боклук, ето това не е коректно", обясни Борисов.

Бившият премиер видя сили, които се задействат заради опита да се състави кабинет. Обяви, че не се разпознава в нито една от думите на главния прокурор и отново беше категоричен, че къща в Барселона няма и не се опасява от повторен арест.
Oще по темата
"Когато госпожа Габриел повтори, че оставката и законите са първи в нейната програма, ние станахме лоши и всички ваши опорки - че някой ни е покривал, се оказаха грешни", изтъкна Борисов.

ДПС определиха усещането за близост с главния прокурор като медийна интерпретация, а подаването на оставка коментираха като личен акт.

От БСП коментираха, че ще повярват на думите на главния прокурор, след като видят действията му.

От "Има такъв народ" заявиха, че с изчегъртването на модела ГЕРБ по време на управлението им са допринесли до събитията с главния прокурор днес.

"От нашето съвместно управление с ПП-ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, говореха само за смяна на Гешев и бяхме обвинени, че пазим главния прокурор. Сега прогледнаха", отбеляза Тошко Йорданов.

"Прокуратурата се е въздържала да прилага върховенството на закона срещу политиците", така служебният вътрешен министър коментира темата със скъсаната оставка на Иван Гешев.

От "Възраждане" не коментираха изявлението на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Гост

преди 11 месеца

Еничара тръгнал да има собствено мнение. Свършен си. И вилата на Боровец ще върнеш, и вилата в Бояна ще върнеш, и колите ще върнеш. Фирма Жоси не знам дали ще върнеш, и други подобни.

66

Анонимен

преди 11 месеца

Кой има интерес да няма редовно правителство? Ясно е кой. Един бивш любимец на Кирчо и Асен. Сега е мандата на ГЕРБ и се произвеждат анти-ГЕРБ компромати. Ако се стигне до втори мандат, ще се бие по ППДБ. Тъкмо докато мине процедурата във ВСС, когато Гешев ще научи, че неговият нов покровител - резидента, ще му бие дузпата.

65

ББ

преди 11 месеца

следете как рашите ще се освободят от Борисов мислещите и ще го заменят я с дилян я атанасова...те избират нагли и безбожни!!!не им е полезен отдавна!!!дпс-гроб са организирани руски престъпни групи...по делата...САЩ и ЕС ги съдете!!!България е малка...имаме нуждата от помоща Ви!!!

fallback