ГЕРБ-СДС започват разговори с останалите партии в парламента за свой кабинет, който ще предложат при получаването на папката с първия мандат. Днес от партията на Борисов определиха времето, прекарано в срещи с коалицията на "Продължаваме промяната" като "загубено". Последваха и реакции от останалите политически сили.

Като "един месец разиграване на театър" определи лидерът на БСП Корнелия Нинова преговорите между първите две политически сили, предаде Bulgaria ON AIR.

"Има един култов филм - "Оркестър без име", по цял ден блъскате едни барабани, никой не знае какво правите", каза Нинова от трибуната на НС. Тя разкритикува вторите в парламента, че поставяли условия на БСП да си прекрачат червените линии и чак тогава би могло да преговарят за правителство.

"Няма да бъдем резервна гума на ничия тротинетка. Казвам тротинетка, защото не ми приличате на мощен автомобил, който да изкара България от кризата", изтъкна Нинова.

За диалог призоваха от ДПС.

"Ние има какво да кажем и има какво да чуем, защото държавата е в много сложна ситуация", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По-лаконични бяха от "Има такъв народ", които още вчера излязоха с остра позиция срещу проектокабинета на "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Има такъв народ" е готов да получи третия мандат и да управлява държавата", категоричен е Балабанов.

"Възраждане" също заявиха, че вече гледат към третия мандат. Те посочиха, че биха се отзовали на среща с ГЕРБ-СДС, но няма да подкрепят техен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase