Снимка: БГНЕС

Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ вървят много добре. От всяка ситуация има три възможни изхода - два очевидни и един интелигентен. Ситуацията, в която се намираме, има повече от два очевидни изхода - предсрочни избори, кабинет на малцинство, с трети мандат..., но интелигентният сочи ГЕРБ-СДС и ПП да направят общо управление, защото тези две формации носят отговорност за кашата, в която се намираме вече 2 години.

Това каза пред NOVA депутатът от ГЕРБ - СДС Любен Дилов - син.

"Няма драстични различия по програмите - законодателната и управленската. Почти всичко е еднакво, може би изречено с различни думи. В момента се обсъжда управленска програма между ГЕРБ и ПП, дори получихме преди малко поредната чернова на техните виждания в една таблица", заяви още той.

Според него има усилена размяна на мнения между ГЕРБ и ПП.

"В Министерство на културата няма разминавания. Дори що се отнася до лицата няма такова. Коалиция на ГЕРБ с ПП ще ги прати в криза на идентичността. Трябва да се направи кабинет без ярки политически фигури и с авторитетни хора, които могат да се справят в тази ситуация. Вероятно на нови предсрочни избори ГЕРБ отново ще е първа политическа сила, но какво ще промени това? Кабинет на малцинството е обречен да бъде конфронтационен. Тогава е лесно и сладко да бъдеш опозиция", отбеляза Дилов.

"Продължаваме промяната" са башибозук. Те искат да свалят Борисов. Прекалено левичарска партия са.  Много е странно, че Асен Василев иска Бойко Борисов да го хване за ръка и да го направи премиер, а в същото време не искат да подкрепят кабинет, в който и те участват", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase