Снимка: БГНЕС
fallback

ПП-ДБ остава на позицията си, че няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, нито ще приеме да участват заедно в такова с друг мандатоносител. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на "Денят ON AIR".

"С всеки следващи избори става все по-трудно. За определени центрове на властта това е удобно - президентът пришпорва тези събития, а смисълът на връчване на мандатите и сроковете, които са залажени, е да се даде възможност за управление. Ролята на президента е да бъде обединител, а не да атакува институциите в България. Той постоянно атакува НС. Как се създава кабинет, като не са свършили още изборите и свикваш още в Страстната седмица парламента?", коментира Михалев пред Bulgaria ON AIR.

По думите на депутата - още в предишното НС "Демократична България" е била готова да състави правителство, но Радев умишлено не им е дал мандат.

"Всички други варианти бяха ялови, той умишлено не ни го даде. Той разчистваше свои лични сметки вътре в БСП", убеден е Михалев.

В ПП-ДБ се готвят скоро да получат втория мандат, ако ГЕРБ-СДС не успеят да реализират първия мандат.

"Радев прави така, че да сближава позициите ни с наши опоненти. Ако някой си представя, че ние сме в този парламент, за да осигурим индулгенция на Борисов, това няма как да стане", категоричен беше народният представител.

Михалев е убеден, че за Радев е удобно служебно правителство да продължи да управлява.

"На едни служебни кабинети им се услажда властта, Радев беше казал "аз докато съм президент, няма да разреша за Украйна да отидат бойни самолети, танкове". Аз съм от тези 16 депутати, които са чели документа  - вътре в това секретно решение, тези неща, които той изброи, вътре ги нямаше", каза гостът.

Според него най-ефективно може да бъде експертно правителство: "Добър вариант в тази сложна ситуация с конкретен срок и поети ангажименти по дати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 1 година

Всичките сте готованци ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???

41

Анонимен

преди 1 година

от българската политика почва да ми се повръща.

40

Додо

преди 1 година

Тоя па матрапазин кой беше? На кит прилича!

fallback