Снимка: БГНЕС
fallback

БСП не трябва да се коалира с никой в следващия парламент. Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков по повод резултатите от изборите.

Според лидера на столичните социалисти, рискът БСП да бъде превърната в "десница от Али Експрес", която да брокерства около властта и това да я убие, е огромен. Иван Таков отбеляза, че в новия парламент влизат само десни партии, с които БСП няма как да намери допирни точки, предаде БТА.

"Ние не сме брокери около властта. БСП трябва да остане в опозиция в този парламент и да не влиза в никакви колаборации, категоричен е Иван Таков. - Ако искаме да сме истинска лява партия, в този парламент не можем с никоя от представените формации да участваме във властта. В Народното събрание десните имат достатъчно представителство да съставят правителство, ако искат", коментира той.

Oще по темата
Председателят на БСП - София заяви, че не е изненадан от резултата на партията на тези избори. "Още в началото на кампанията казах, че не очаквам фантастични резултати, коментира той. - БСП трябва ясно да заяви кои социални групи в обществото представлява и да започне да го прави. Защото резултатите от вчера показват, че в момента това не се случва. За пореден път в парламента са представени всички възможни десници. Всяко крило на капиталистическата класа го има там. Едрият бизнес, големите пари са вътре в Народното събрание. А широките народни маси не са представени. Това е предателство към левия избирател, към нашите избиратели. Предателство е и към ценностите и каузите на лявото", добави Таков.

Според Иван Таков, в тази ситуация анонсираното и планирано от ръководството на партията допитване до членовете на БСП дали и с кого да се коалира в новия парламент не бива да бъде реализирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

В.

преди 1 година

Всяка идеология е една голяма лъжа.

22

Иван

преди 1 година

Мако Даков и Пеко Таков,великите мислители на комунизма!Ето от такива екземпляри и съвременните им производни ( като Иван Таков ) сме на този хал!Достатъчно е само да им чуете имената и да разберете що за С Е Л С К И П Р Ъ Ч К И са! И какво се очаква от хора,които са внуци на дядо и синове на татко и нищо повече?!Отсега ви казвам-НИЩО хубаво!

21

vale_karo

преди 1 година

До Зоро Абре чиляк, вземи прочети манифеста на Маркс и Енгелс ,уточни за кои социалисти става дума и тогава дрънкай "врели не кипели"

fallback