Снимка БГНЕС

На няколко места в страната преференциалният вот вече е ясен.

Във Варна Славена Точева продължава да превзема преференциалните върхове. Сега тя спечели 10 155 лични предпочитания. Водачът Даниел Митов е с 4339, а вторият Красен Кралев - с 2996. Точева бе трета в листата. На 2 октомври 2022 г. тя спечели 7306 преференции, а звездата й изгря през април 2021 г., когато с над 6000 от 25-то място финишира втора.


Божидар Божанов изпреварва всички кандидат-депутати от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" в столичния 23 МИР без водача Кирил Петков и пренарежда листата на коалицията. Бившият министър на електронното управление е получил 8562 преференции, с които от деветото си място се изкачва на второто и измества от него Атанас Атанасов, който с посочилите го преференциално 1428 избиратели застава на трето място.
 

Стефан Апостолов отново е ударник в Благоевград. Събрал е 7033 преференции. Футболният съдия, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, традиционно се кандидатира като последен в листата на ГЕРБ и я пренарежда. Към две трети от вота за него е подаден хартиено.

С 5075 преференции в Пловдив - град Манол Пейков се придвижва напред в листата на ПП - ДБ и ще бъде народен представител. Той заемаше седма позиция. От същото място във варненската листа на коалицията Стела Николова събра 3862 предпочитания и "почти сигурно" (по нейни думи в социалните мрежи) получава мандат.

Интересни данни има и в Пазарджик Бившият областен управител Стефан Мирев с 5212 лични гласа се изстрелва напред в листата на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase