Снимка: БГНЕС
fallback

Все по-сериозна става интригата след днешния вот. Според данните от 99% паралелно преброяване на "Галъп" коалицията ГЕРБ-СДС води с малко повече от процент пред ПП-ДБ.

Формацията на Борисов събира 26,2% от гласувалите, докато ПП-ДБ взимат 24,6%.

Oще по темата
На третото място излиза „Възраждане“ с 14,5%, а четвърти са ДПС с 13,4%.

Твърдо на пето място е БСП, която събира 9,2% от гласовете.

На ръба на парламента остава "Има такъв народ", като за формацията на Слави Трифонов са гласували според данните точно 4% от гласувалите. Това на практика означава, че единствено официалните резултати ще покажат дали ИТН ще намери място в следващия парламент.

Твърдо под чертата за влизане в следващия парламент остават "Български възход" с 3% и "Левицата" с 2,4%.

Любопитно е, че 4,1% от отишлите до урните са избрали опцията „Не подкрепям никого“.

По данните на „Галъп“ избирателната активност е 39%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 1 година

Според мене е крайно време да забранят на българите в България да гласуват. Понеже сме суверена колония на САЩ най-добре ще бъде Белия дом да си назначава служителите съвсем открито - хем демократично, хем икономично! Нека си има партии- без тях неможе. Ама българите в Бг са слаб материал, на който не може да се разчита!

72

Дидо

преди 1 година

В този сайт от известно време ни натрапват ,да си купиме срутени ,мухлясали,кирпичени къщи. Е до там я докарахте България,куража вече е счупен ,а корена е смачкан,Путин да отваря шампанското.Изоставени краища в Европа няма,там всичко се цени Такъв башибозук има само в задунайска..... следват сълзи... много сълзи!!!

71

Анонимен

преди 1 година

Историята на партията на Костя повтаря историята на фашистките движения в Европа. Първо популизъм - после останалите ексцесии. Излиза, че 15% от българите са добри прикрити фашисти. Смешката е, че фашистът Путин заяви, че се борел с фашизма. Ей, объркан свят!

fallback