Снимка: БГНЕС
fallback

Тук съм в качеството си на председател на ЕНП. Искам да ви уверя, България има и вие имате много приятели извън страната, вашите приятели от ЕНП, които ви подкрепят и разчитат на вас, каза Манфред Вебер на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Докато ГЕРБ и Борисов бяха на власт, България имаше силно и положително развитие, откакто ГЕРБ не е на власт имаме нестабилност, инфлация, несигурност, имаме нужда от ГЕРБ, подчерта Вебер.

Всички желаем мир, но всеки, който вярва, че ако отстъпи срещу Путин ще постигне мир, това не е вярно. Искаме да живеем свободно, добави Вебер.

Ваша грижа в ЕС е да накарате македонците да се държат като държава – кандидат за членка за ЕС, но да затварят българските клубове, да бият българи там за това, че имат българско самосъзнание, това не е цивилизовано, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към лидера на ЕНП Манфред Вебер, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Този процес искам да го наблюдавате в ЕС, каза Борисов, ние не можем повече от веднъж да сме добри, сега е техен ред да докажат, че са добри, каза още Борисов.

По времето на Кирил и Асен ние сме обогатили войната в Украйна, не ние, а хората на Кирил и Асен с над 5 милиарда, особено германска медия, която казват, че Кирил и Асен са спасили Украйна. Вицепремиерът и министър на икономиката Нинова се кълне един патрон за Украйна не е излязъл от България, кое е истината, нямате ли журналисти в Германия, които да установят как може тези две неща да съществуват в общественото пространство, посочи Борисов.

Нещо, което струваше 100 лева, те го плащаха 300, и когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация с руския газ, се оказа, че са на посредниците, които са източили джобовете на хората.

От всеки джоб на тези българи Кирил и Асен благодарение на дерогацията на ЕС, източваха по левче на литър бензин и нафта, това ми е най-лесната кампания на мене, каза Борисов. Ваша грижа е да накарате македонците да се държат като държава – кандидат за членка за ЕС, но да затварят българските клубове, да бият българи там за това, че имат българско самосъзнание, това не е цивилизовано. Този процес искам да го наблюдавате в ЕС, обърна се Борисов към Вебер, ние не можем повече от веднъж да сме добри, сега е техен ред да докажат, че са добри, каза още Борисов.

Няма смисъл заради проценти да си загубим ориентацията. Днес може да ви се вижда рисков или опасен път, но ГЕРБ-СДС трябва да застане на страната на белия демократичен свят, коментира Борисов. Ние твърдо подкрепяме Украйна, но сме категорично против контрабандата от Украйна на зърно, царевица, слънчоглед, подбиването на нашите цени. Искаме да разграничим огромната подкрепа към Украйна срещу агресора Путин, но контрабанда не, защото хиляди земеделски производители фалират, напускат България. Не може да се източват парите на българите по този начин с огромни завишения на цените.

Щом се събират много да бият един, значи са по-слаби, това е житейският опит, това е опитът от улицата, от живота, от залата. Тези, които само преди 1-2 г. се имаха за месията, който ще спаси България, те я натикаха в дъното, каза Борисов.

При мен беше нула миграция, в момента моргите са пълни с мигранти, няма къде да ги погребат, в чували ги държат, каза Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 1 година

Абсолютен мошеник е този! Само от диалекта му се познава! ГЕРП имаше най големите/високите вноски в ЕНП-то и за това тъгува МаМфред от най бедната страна в ЕС! Защо този плиткоумен политик не се запита поне един път от къде идват тези пари като България е най бедната? Такива не ми ги хвалете! За такива има френско решение и се нарича гилотина!

126

Анонимен

преди 1 година

Абсолютен мошеник е този! Само от диалекта му се познава! ГЕРП имаше най големите/високите вноски в ЕНП-то и за това тъгува ***(м)фред от най бедната страна в ЕС! Защо този плиткоумен политик не се запита поне един път от къде идват тези пари като България е най бедната? Такива не ми ги хвалете! За такива има френско решение и се нарича гилотина!

125

Божил Божилов

преди 1 година

Манфи,узми си Бойко у Германию,ке ви управи и вас оти и тамо има инфлация и у ЕС има.Барем Бойко ни управи все.

fallback