Снимка БГНЕС
fallback

„Мога да препоръчам децата да извършват занятията. От утре ще приемем процедурата, МВР и службите поемат ангажимента на преценяват реалната опасност и да няма затваряне на училищата и възпрепятстване на учебния процес“, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти.
Той призова хората да останат спокойни и да отидат до урните в неделя. "Няма да се стигне до хаос и затваряне на секции", увери министърът.

"Първо помещенията ще бъдат проверени и след това затворени.Ще се запечатат всички помещения, които нямат отношение към изборния процес, и след това ще се сложи денонощна охрана. При това няма как да има реална бомбена заплаха", коментира още Демерджиев.

Той подчерта, че ако има реална опасност, първи ще реагират, са органите на МВР. Досега инициативата е била на директорите. "На места директорите оставиха децата да учат, което според мен е реалният подход. МВР се отзова на всички сигнали. Половината директори затвориха училищата, а другата половина - не. Затова трябва някой по-обективно да налага правилата и това в случая е МВР", коментира още вътрешният министър.

"Това не е работа само на нашите служби, участват и американските служби, защото се използват имейли от Google. Дори ако се установи източникът, могат да се появят още такива. Това са хибридни атаки, те искат да получат своята минута слава", коментира заплашителните имейли Демерджиев.

Той коментира и темата за задържания българин в Белгия. „Още 2016 година е напуснал България и оттогавала не е пребивавал в България, затова няма връзка с неговата евентуална криминална дейност в Белгия“, заяви Иван Демерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ББ

преди 1 година

четвърти ден гАспадарите на резидентО,доган,борисов,костя...заплашват децата ви с бомби бе хора,резидентО арестувал двама ама те не били свързани ...опити да замажат положението,гАспадарЯт на резиденто,дпс-гроб и костя...путин ви заплашва децата с бомби,извратено ,насажда страх да не гласувате,за да ви отнеме Свободата и ви зароби,излезте масово и заявете как искате да живеете,ако обичате децата си,другото е...грях!!!

23

ББ

преди 1 година

Излезте и гласувйте по съвест как искате да живеете,дпс-гроб-*** се опитват да ви уплашат да не излизате и да спечелят с корпоративен и платен вот,няма заплахи идите и ще видите как ще убиете заробилите ви и ограбващите ви!САЩ и Свободният наблюдават процеса и ще убият всеки опитал да ви отнеме или манипулира Правото ви да заявите как искате да живеете!Бог ви е дал животите като Свободни..не го предавайте...не предавайте децата си...те искат да не гласувате..и да ви заробят..путин плаща!

22

Далай Лама

преди 1 година

Държава , която си е сложила за министър на МВР едно жалко, бездарно, некадърно адвокатче не може да очаква благоденствие , а само загуби и бедност ! А може би нарочно слагат подобни нему и по останалите министерства - има опит за загробване на България!!!

fallback