fallback

Поредицата от бомбени заплахи в цялата страна в последните дни поставиха въпроса за сигурността на провеждане на парламентарните избори на 2 април. Ще има ли спокоен избирателен процес и ще бъдат ли затваряне секции при сигнал за бомба?

Oще по темата
"От началото на годината наблюдаваме доста гладък процес, всички, които носят отговорност, бяха на мястото си. Печатницата на БНБ осигури хартия, отпечата бюлетините. Направиха се всички видове машини, протоколи, методически указания, върви кампания. До момента всички участници в процеса водят натам ние да имаме достойни избори за нас като граждани, които 30 г. вървим по този път - да сменяме управлението чрез демократични избори", коментира членът на Обществен съвет към ЦИК Румяна Дечева в студиото на "България сутрин".

Тя беше категорична, че ако човек знае за какво отива на избори, няма нещо, което да го спре да гласува. Дечева посочи, че през целия изборен ден има полицейско присъствие и ще има бърза реакция, ако се създаде извънредна ситуация.

"Има създадена практика - запечатва се секцията и при връщане към нормалната работа се продължава процесът, може да отнеме час-два да се провери слухът. Не вярвам да се наложи затваряне за 24 ч., не бива тези слухове, това напрежение да бъде пренасяно в изборния ден. Важно е да сме готови", заяви Дечева.

Пред Bulgaria ON AIR тя допълни, че бомбените заплахи не са случайни в седмицата на вота.

"Някой има интерес една демократична, правова страна да не може спокойно да отиде да гласува. Има интереси, ние имаме толкова различни пътища пред нас. Затова ние гражданите, застъпниците, които гледаме към бъдещето, което ще определим на 2 април, трябва да излезем и да гласуваме", призова Дечева.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

Които се чудят защо са тези заплахи ще им кажа. Заплахите и то точно там където ще се провеждат изборите са зарди Възраждане. Разбраха че ще са първа сила и решиха да ги унищожат. Но Хората които ще гласуват за тях не ги е страх от заплахи и ще отидат и гласуват.

24

Анонимен

преди 1 година

Е ПРЕДИ Е ИМАЛО ИЗБОРИ АМА ТАКОВА НЕЩО НЕ Е ИМАЛО СЪС ЗАПЛАХИ

23

Анонимен

преди 1 година

Без да си експерт, знаеш, че това е умишлено :))) В БГ преди избори требва да създадът ненакъв враг, демек народа да се почувства заплашен :)))

fallback