На хората им е писнало от избори. Внимавайте обаче за кого гласувате, за да се сформира редовна власт, обяви  икономистът Георги Ганев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

Според икономиста думата "спекула" придобива отрицателен оттенък у нас: "Трудно мога да си представя спекула, без отзад да ѝ дава гръб една държавна работа. В България има деформация. Спредовете между цените, които оригиналният производител получава и крайните цени, на които потребителят плаща, са показател за недобре работеща конкурентна среда", посочи той.

Ганев смята, че трябва да започне да се работи върху "вратичките" в законите.

"Лесни неща в бюджета не би трябвало да има. Това, което обсъждахме в работната група, беше, че има редица начини да се овладеят определени разходи, особено чрез приемане на определени политики и приоритизиране на определени части от населението. Успях да погледна публикуваното от Министерството на финансите консолидирана фискална програма и прогнозно какво се е случило за последните 2 месеца. Информацията е, че се излиза на дефицит, което не е обичайно", каза икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че от февруари месец 2015 година не е имало дефицит.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase