Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Служебният кабинет ще помогне за адекватната подготовка и провеждане на изборите, коментира преди началото на днешното редовно правителствено заседание премиерът Гълъб Донев относно решенията на ЦИК.

Oще по темата
"По-малко от 40 дни остават до 2 април и поредните предсрочни парламентарн избори. С това се ускорява темпото и сложността на задачите, които ние трябва да решаваме в рамките на правомощията ни като служебно правителство, за да подпомогнем ЦИК за адекватната подготовка и провеждането на избори. Действаме в изпълнение на законите, въпреки че последните промени в ИК раждат неясноти и практически трудности", каза Донев.

Той отсече, че служебният кабинет не работи в полза на никоя политическа формация.

"Ние ще изпълним нашите задължения, но отговорите на всички въпроси - какво ще бъде избирателната активност, какво доверие ще засвидетелстват гражданите на отделните участници и каква конфигурация ще е получи в 49-то НС, зависят само от партиите и коалициите", каза Донев.

"От 49-ото НС очакваме да формира устойчиво парламентарно мнозинство, а не тематични коалиции. Както и да излъчи работещо редовно правителство", каза още служебният премиер.

Донев съобщи, че Министерски съвет ще възложи на държавния авиационен оператор да оказва медицинска помощ по въздух.

"Министерски съвет ще разгледа постановлението за изменение и допълнение на устройствения правилник на Държавния авиационен оператор, с което на него ще се възложи да извършва полети за осигуряване на спешна медицинска помощ  по въздух. Нямаме съмнение, че това е работещо реене в полза на българските граждани", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Хахаха

преди 1 година

работите за рАсия...за ограбването на Българите...позорите ги,ежедневно резидентА ни ни позоро пред света пришиващ ни към убиеца на жени и деца путин!как ще се казва филма на дъщуря му с нащите данъци...аз дъщерята на ен.чаря???САЩ и Свободният не спят,Света ни винаги е намирал и осъждал убийците и съратниците им...без значение постове партий,държави...Бог да пази САЩ и Свободният...харчете си рублите...няма време!!!

44

Анонимен

преди 1 година

Не работите ли за БКП бе мафиоти мръсни?? Такива комунистически гълъби виреят само в партията-гургулица.

43

Анонимен

преди 1 година

Господин скачков години наред ви работих вярно дано другите дава по добри от мен вярвах на вас като колега и приятел но вие се подиграхте с доверието ми бъдете щастливи няма да ви преча повече не сте ми никакъв огромно благодаря още веднъж за разбирането ви към мен дано сте такъв родител

fallback