Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов обяви, че подава оставката си като говорител на Комисията. Причината е несъгласието му с решение на ЦИК за протоколите на секционните избирателни комисии, което беше взето по предложение на Емил Войнов, съобщи БНР.

С 11 гласа „за” и 4 „против” членовете на Комисията решиха данните от гласуването след преброяването на гласовете от хартиените и машинните бюлетини да бъдат вписани общо в протокола.

"Категорично съм против това решение, да го кажем направо, това създава рискове за честността на изборния процес в България. Колко тежки ще бъдат тези рискове ще се види на 2 април, но така или иначе, вземането на това решение за мен е непреодолимо препятствие да изпълнявам повече ангажиментите си на говорител на тази комисия. Отказвам да го правя оттук насетне", посочи мотивите си за подадената оставка Томов.

Против предложението на Емил Войнов гласуваха председателят на ЦИК Камелия Нейкова, говорителите Цветозар Томов, Росица Матева и Любомир Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Соня

преди 1 година

Ха,ха,ха това ли решихте в твоята партия ДБ а?Ти нали си в ръководството и .Мошеници ,негодници,безсрамници нагли

12

баси логиката

преди 1 година

До ясно е Значи,ако Герб спечелят изборите това е фалшификация,ако обаче ги спечелят ПП-ДБ това е нормално!А бе,ти направо изби рибата с чорапа!:)))))))))))))

11

Маг Минчо

преди 1 година

Ето, видяхте ли от кой човек зависи легитимността на изборите! Понеже сам подава оставка, вече имало "тежки подозрения" към честността на изборния процес? Нали търсехте 12 хил. броячи на гласове? Поведи ги ти бе,Томов!

fallback