Общ преглед

Коалицията ГЕРБ-СДС също се регистрира в ЦИК за изборите на 2 април.

"Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние имаме амбицията да бъдем първи, което значи да водиш страната напред. България има нужда от това", обяви след регистрацията заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Още по темата
Той бе категоричен, че коалицията ще гони единствено победа на изборите и ще се стреми за по-голяма разлика с втория след вота, защото само така може да бъде съставено стабилно правителство.

Дончев допълни, че са входирали 9999 подписа, но иначе са събрали 4 пъти повече. Вторият човек в ГЕРБ си пожела след вота на 2 април политиката да не е технология на перманентния скандал, а публична среда, която е в състояние да произвежда решения.

Новата коалиция между ПП и ДБ не притеснява ГЕРБ, категоричен бе той.

Според него нерешени въпроси има "практически във всички сфери" и те трябва да се решат бързо. Мога да коментирам предизвикателствата и времевите им измерения седмица по седмица, но най-важно е този двугодишен цикъл от политическо безвремие да приключи", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Дончев отхвърли твърденията за натиск върху ГЕРБ отвън за политически решения у нас, но призна, че скандалът "Магнитски" вероятно ще се отрази все пак на вота у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар