Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

БСП започва подписване на споразумения за общи действия с над 10 партии и движения в левия спектър. Всички те се обединяват зад програмата на БСП и за обща работа на предстоящите парламентарни избори.

Те декларират, че заедно ще отстояват левите ценности и ще работят за социална, справедлива и правова държава, за намаляване на бедността и неравенствата, за достъпно образование и здравеопазване, за преодоляване на регионалните различия и демографската криза.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Икономист

преди 1 година

За левите партии питайте тези от левицата. Може и Христо Стоичков да питате. Той нали си беше ляв краен нападател. Може и Бойко Борисов да питате. Той пък беше от БКП-то на другаря си Тодир Живков. А пък журналистите го избраха дори и за футболист на една от миналогодишните анкети.

41

Анонимен

преди 1 година

Че кои са тези 10 леви партии и с каква численост на електората? Спомням си как се представи една от тях -МИР - петдесетина членове в Ботевград, който е една от основните й крепости, около 70 в СО и още толкова в Кюстендилско. След 7-месечното пребиваване във властта с ПП+ДБ трудно ще събере значими съюзници, по-скоро е в изолация.

40

Малко за политика

преди 1 година

Да им пожелаем успех. България има нужда от социална политика. Макар че БСП беше за малко във властта (по време на правителството на Кирил Петков) тя успя, с подкрепа и от ПП, да направи за социалната политика това, за което на ГЕРБ не му стигнаха три мандата. Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, държавните детски градини станаха безплатни. Бяха актуализирани пенсиите.

fallback