Снимка: БГНЕС
fallback

Съвсем скоро се очаква президентът Румен Радев да връчи първия мандат на ГЕРБ, които пък от своя страна заявиха, че са готови да предложат кабинет.

Депутатите днес събраха кворум и продължават с обсъджането за бюджета. Днешното заседание беше открито от служебния министър Гълъб Донев.

"Искам да ви припомня клетвата, която дадохме преди четири месеца - да спазваме законите в страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа.

Oще по темата

Тогава поисках от вас работа на 100%, умни решения и смисъл за българските граждани. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания. Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на всеки един български гражданин въпреки сложната политическа обстановка", заяви той.

По думите му, служебното правителство е с временна власт и познавайки добре Конституцията е ясно, че това е  безспорен факт.

"Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон - властта е временна, дори и най-дългоуправлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте", допълни той.

Премиерът припомни, че в сряда, както е добре известно, започва редовно заседание на МС. "Започваме работа с обсъждането на решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства. Право на тази помощ ще имат семейства с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия от 2022г. както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военни инвалиди и в военнопострадали. Вицепремиерът Лазаров ще докладва проекта на постановление", каза още Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

до Зозо ;- Друго си е да си човек с опит , нали ? Знаеш ги тез работи с къркането . Просто не завиждай ...

15

Анонимен

преди 1 година

Дааа гълъбо,най-"умното" ви решение е да купите още 8 самолета на хартия и да Заробите българите да ги плащат - АЛЧНИЦИ сте Всички !

14

Анонимен

преди 1 година

До Разочарован Цените растат, защото сме на автопилот.

fallback