Снимка: БГНЕС
fallback

"Служебното правителство взе решение за преразпределение на свръхпечалбата на държавните енергийни дружества към българския бизнес, подпомагането му, но без да има условия към бизнес. Трябва да се предвидят мерки и за всички потребители не само за бизнеса. Сега изборният кодекс не е най-важното".

Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев на извънреден брифинг в парламента, предаде БГНЕС.

"Регламентът предлаган от ЕС в момента предлага инструментариум, който ще позволи тази помощ към бизнеса да продължи много по-целенасочено там където е необходимо, не само за бизнеса, но и за домакинствата.", уточни още Янев.

Oще по темата

Георги Самандов от "Български възход" припомни, че на 6-ти октомври ЕК прие регламент, който предвижда намаляване на консумацията на електрическа енергия, събиране на свръхпечалбите на всички производители и целевото им преразпределение към домакинствата малък и среден бизнес.

"Действията, които изпълнителната власт прави до момента са крайно пасивни. В понеделник вечерта министерството на енергетиката излезе с постановление, което е силно лобистко и заобикаля основната идея на регламента. По наши изчисления, при правилно разпределяне с облагане на всички производители, всички български домакинства биха могли да получат директно финансови компенсации в рамките на 1000 лв. на домакинство. Правителството само създава механизма, но не и условията за тяхното събиране. Регламентът ни дава перфектният механизъм, затова призовавам да спрат да се крият зад евтината енергия на свободния енергиен пазар, а да изпълнят регламента в цялост и като отговорни политици да поведем българските граждани през тежката зима", уточни още Самандов.

Янев подчерта, че ИК не е приоритет, а на първо място трябва да са разговорите за правителство, защото ако има редовно правителство и парламент, промените в ИК ще бъдат направени във времето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 година

Тези хора не разбаха ли, че фашизмът няма да успее независимо дали е кафяв, червен или зелен?! Утопиите на Европа не проляха ли ДОСТАТЪЧНО ЧОВЕШКА КРЪВ?!

19

Анонимен

преди 1 година

По-скоро му преляха трансфузия с гласове на ИТН чрез система от сървъра.

18

Анонимен

преди 1 година

Това е господинът с купените ро м ски гласове

fallback