Снимка: БГНЕС
fallback

Това, че няма бюджет, не е края на света. Просто ще продължи стария. Няма голяма драма, ще мине и тази зима. Това заяви бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски в ефира на Нова телевизия.

Той критикува Корнелия Нинова заради противопоставянето й на купуването на нови бойни самолети. "Самолетите са инвестиция в бъдещето на внуците и пенсиите могат да почакат", каза Севлиевски.

Според бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев при тази инфлация има нужда от мерки. „Нещо трябва да се направи, но не може да се преформатира целия бюджет“, каза той.

Икономистът Евгений Кънев смята, че по-скоро ще продължи да работи стария бюджет. "Няма да има достатъчно време и дори усилие от страна на експерти да се прави нов бюджет", каза той.

„За нас това е единствения възможен вариант – да се удължи съществуващия бюджет. В настоящата политическа ситуация това е много рисковано и може да се разрази политически популизъм“, каза от своя страна Добрин Иванов от АИКБ .

Oще по темата
Севлиевски заяви, че политиката трябва да е полезна за хората. „Народното събрание работи, но бавно, все едно ще работи 4 години. А не се знае дали ще изкара и 40 дни“.

По думите на Кадиев сегашната социална политика е грешна. „Има хора, които нямат нужда от тези 25 ст. за литър гориво. Не всички родители например имат нужда от безплатни детски градини или безплатни учебници. Помощите трябва да са насочени так, където има нужда“, категоричен бе той.

Икономистът Кънев се съгласи с Кадиев. „Най-лесно е да се дава на калпак. Хората виждат, че нещо се прави, а идват и избори“, аргументира се той.

Според Иванов служебното правителство се държи по-адекватно и дава по-голяма сигурност с решенията си. „Намираме се в много важна ситуация – влизането в еврозоната. А тези преговори трябва да се проведат от редовно правителство“, каза той.

Кадиев отговори, че няма да влезем в еврозоната през 2024 г., тъй като критериите са за 3% бюджетен дефицит, а той ще е по-висок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Еврозона 2022

преди 1 година

Изобщо не е драма дали бюджета ще е стария или ще има нов. Дори и не става въпрос дали драмата ще е голяма или никаква. Нахправо са си трагедия тези, от които зависят бюджетите. Имам предвид депутатите от поредното НС на България и техния председател мултака, който не знае от коя партия е избран за народен представител. Както и финансиста на ДПС Данчо Ментата.

14

Смех

преди 1 година

ДО преди месец ---ТОЯ БЮДЖЕТ СИ БЕШЕ СУПЕР....хахахаа

13

Стария бюджет

преди 1 година

Е ПРАВЕН ОТ ПП---КВО НЕ МУ ХАРЕСВАТЕ.....хахахааа.....

fallback