Снимка: БГНЕС

Ако получим третия мандат, ще поканим ПП на разговори. Не може хартиената бюлетина да бъде разделителната линия за това ще има ли правителство.

Още по темата
Разговорът за бъдещето на България трябва да стои на друга основа - дали ще има бюджет и как гражданите ще преживеят тази зима. Това каза за Нова Нюз Вяра Емилова от БСП.

По думите ѝ БСП вече е внесла предложението за смесено гласуване. "Ние не отхвърляме машинното гласуване. Около 600 000 граждани не гласуваха заради затруднения при гласуването с машина. Затова ние предприехме стъпка в насока да упражнят право на глас всички граждани. Машинното гласуване изигра своята роля - разкриха се схеми за купуване на гласове и манипулации", заяви Емилова.

"Ако бъдем поканени, ще отидем на разговори с ПП, за да отстояваме нашата социална политика. Много е важно да има редовно правителство. Изборите измориха хората, както и политиците, загуби се доверието в политическата система. Трябва да се обединим около политики, важни за България, за да няма предсрочни избори", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase