Снимка: БГНЕС
fallback

10 законопроекта, свързани предимно с увеличението на доходите, са внесли в Народното събрание от БСП. Сред тях има и такъв, касаещ промени в Изборния кодекс за възможност за гласуване и с хартия, не само с машина.

Според депутата от левицата Христо Проданов от партията му смятат, че има голяма група хора, които имат желание да гласуват, но по някаква причина се страхуват да го направят заради наличието само на машинно гласуване.

Той отхвърли тезата, че изборните резултати на БСП се дължат само на липсата на гласуване с хартиена бюлетина.

Oще по темата

 "В никакъв случай в Изборния кодекс не търсим вината или оправдание за резултатите на БСП. Но в крайна сметка това, както казах, е възможност, защото в никакъв случай ние не мислим, че тези хора, които се страхуват да отидат да гласуват с машините, че те гласуват само за БСП. Точно обратното - те гласуват за всички партии, но е важно тези хора да имат възможността да го направят", каза пред БНТ Проданов.

Той допълни, че за избора на председател на Народното събрание от левицата са постъпили изключително принципно - след 3 денонощия и 10 проведени гласувания. Отхвърли обвиненията на други депутати, че от БСП са подкрепили Вежди Рашидов с уговорката те да получат подкрепа за предложението им за връщане на хартиената бюлетина.

Проданов призова служебното правителство да не се занимава с вътрешнопартийните въпроси в БСП, тъй като основната работа на един служебен кабинет е да организира честни и прозрачни избори.

С оглед на предстоящата тежка зима най-добре е да има правителство, заяви Проданов. Той изключи възможността да подкрепят първия мандат - на ГЕРБ, за съставяне на правителство, а биха разговаряли с "Продължаваме промяната" за успешно реализиране на втория мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Реалист

преди 1 година

С хартиените бюлетини ГЕРБ и СДС фалшифицират изборите. Остава неясно защо БСП се подлъгаха с тези хартиени бюлетини. БСП няма да получат повече гласове на изборите при хартиени бюлетини, но процента им от гласовете ще спадне още повече. Може би това е целта на Нинова - БСП да изпадне от парламента.

15

N

преди 1 година

ИСТИНАТА Е,ЧЕ ГЕРБЕРАСТИТЕ И ,бдп И ФЕСОВЕТЕ,ЧРЕЗ ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА ФАЛШИФИЦИРАТ БРОЯ НА ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГИ.ЗАТОВА ИСКАТ ПРОМЯНА В ИК.НАРОДЕ,ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ?

14

баба мара

преди 1 година

които е неграмотен няма да гласува категорично против хартиените бюлетини

fallback