Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

След като избраха председател на НС в лицето на Вежди Рашидов, депутатите избраха и кои ще са неговите заместници.

Предложението на ГЕРБ бе Росен Желязков, ДПС предложиха Йордан Цонев, а "Възраждане" - Цончо Ганев.

От  "Продължаваме промяната" издигнаха кандидатурата на Никола Минчев, БСП - Кристиян Вигенин, ДБ предложиха ген. Атанас Атанасов, "Български възход" - Надежда Самарджиева.

Заместниците бяха приети с 234 гласа за, 0 против и 0 въздържали се. Гласуването на всички заместници се проведе анблок.

48-ото НС ще има 14 секретари - по двама от всяка от парламентарните партии. За ГЕРБ това са Стефан Апостолов и Илтер Бейзатов, за ПП - Стою Стоев и Васил Стефанов, ДПС - Небие Кабак и Павлин Кръстев. Искра Михайлова и Стоян Таслаков ще представят "Възраждане", Вяра Емилова и Явор Божанков - БСП, Иван Белчев и Любен Иванов - ДБ, а Лилия Недева и Георги Самандов - БВ.

Минути преди 16 часа, Вежди Рашидов обяви край на първото пленарно заседание на 48-ото Народно заседание след три дни и удари парламентарният звънец.До вторник, 25 октомври, когато ще се проведе извънредно заседание на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

През 1925 атентатът в Света Неделя е финансиран от Коминтерна и ръководен от руският разузнавач Михаил Малхазович Чхеидзе. Финансирането на Коминтерна и на комунистическите партии по света става по решение на Централният Комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз. Атентатът е осъществен от български комунисти. Загубват живота си повече от 200 души, ранени 550. И днес Кремъл финансира предателите на България.

20

Анонимен

преди 1 година

До 8 Аз Възраждане са част от статуквото и назначена опозиция!Костадинов живее във вила на гербаджия. . . Не знам какво си пил сутринта, но не кафе да знаеш!

19

Анонимен

преди 1 година

. . . се проведе анблок. . . . Хайде стига с нецензурни думи! Разбрахме отдавна, че Нелито е неграмотна, имайте срам! Понякога и деца четат тука!

fallback