Снимка: БГНЕС

"Има въпроси, по които сме единодушни. БСП се придържаме към конституцията и законите. Мисля, че предложението на ДБ за ротационен принцип не е особено сериозно.", това коментира Кристиан Вигенин пред БНТ.

"Изход има стига да има желание. Днес всички говориха за компромиси, но не видяхме действия. Тази конфронтация не е свързана с нас. Ние ясно сме коментирали нашата позиция и подкрепихме един от кандидатите. Те нямат мнозинства, затова преценихме, че е добре да дадем шанс на трета кандидатура, зад която да се обединят другите две политически сили.", това коментира Кристиан Вигенин.

Още по темата

"Няма таен замисъл с "Продължаваме промяната", не сме коментирали кандидатурата с никого. Ние поне даваме шанс с тази кандидатура. Готови сме да видим какво ще бъде предложено утре и сме готови да размислим, ако е необходимо. Ако можем да се обединим от един кандидат би било най-добре.", допълни депутатът от БСП.

Относно предложението на "Демократична България" за ротационно председателство Вигенин коментира: " Утре ще видим какво съдържа  и ще решим. Приоритет е действащия кабинет. Той би могъл да закрепи парламентаризма."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase