Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

"Този пореден четвърти избор ни показва началото на изчерпването на този радикален популистки цикъл, който беше иницииран и наложен – мафията срещу добрия народ, от юли 2020 г.", каза Петя Георгиева, д-р по политически науки от Свободния университет в Брюксел и преподавател в Нов български университет, член на изборна секция.

Георгиева визира гласуването за ИТН и ПП на парламентарните избори миналата година, като обясни, че ПП губи част от своята подкрепа, а ИТН изчезва от парламентарната сцена. На този избор българските избиратели бяха доста по-разумни, допълни тя.

Oще по темата
"Възраждане" има удвояване на подкрепата, но ѝ отредиха по-скромно място в новата парламентарна констелация. (…) Освен това всички тези избиратели на "Възраждане" гласуват по различни причини за партията. Не смятам, че всички тези избиратели са подкрепили тази партия, защото тя им обещава, че ще си присъединим Северна Македония, или че ще излезем от НАТО и ЕС. Там има много силен антисистемен, антиелитен момент, едно много радикално говорене. На базата на тази емоционална радикализация може би част от тези избиратели гласуват протестно.", допълни преподавателят.

Във Варна "Възраждане" заема третото място в изборните резултати – след ГЕРБ и ПП, с малко над 12%. Лидерът на партията е с категорични позиции, има убедителен език и в дебатите налага своя тон. Харесват го хора, които имат по-радикални позиции, каза кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова.

Самият Костадинов каза, че залага на тежката зима и на тежките социални проблеми и ако не се направи правителство, обеща да вдигне резултата си.

Георгиева от своя страна смята, че ако се стигне до съставяне на правителство, ПП ще бъде основната опозиционна сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 година

Някой може ли да ни припомни какво успя да направи правителството на "борещите се срещу мафията" освен да тегли по 1млрд на месец? Нещо много скъпа ни излиза тази борба бе :)

26

Анонимен

преди 1 година

Доктор по политически науки от университет в Брюксел /дано наистина да има такъв, ама се съмнявам/ няма как да каже, че е имало мафия. Политиката в Брюксел е да ни хвалят, действа окуражаващо за кандидатите за ново членство. "Радикален популистки цикъл мафията срещу добрия народ" - наистина се надявам да няма такъв университет, защото не преподават нищо хубаво, освен идеология.

25

Анонимен

преди 1 година

Няма драма ако изчезнем един ден като народ. Изчезвали са дори хилядолетни цивилизации, например египетската. Народ, който е неспособен да се възпроизвежда и развива ще бъде заменен в тези кръстопътни земи от други, по-жизнени сили. Нима залутани в ежедневни грижи и безхаберие не виждаме, че намаляхме с 850 хил. души за 10 г.? И пак начело ще е този ,който превърна България в най-корумпираната и най-бедна държава в ЕС?!!! Никой не ни е виновен, виновни сме си ние. Все търсим спасители?!!!

fallback