Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Изборният ден в Чорлу премина изключително спокойно. В 112 от 166 секции, разкрити в Турция, се е гласувало с 200 машини.

Упражняването на вот е затруднило част от турските граждани, които не разбират български език. На тях им е отнемало между 5-7 минути да гласуват. На един от гласоподавателите му е отнело 12 минути да избере партия, която подкрепя, съобщи специалният пратеник на Bulgaria ON AIR Иван Кънчев.

Категоричен победител е ДПС. Неправителствени организации като "Ти броиш" изпращат десетки сигнали в хода на изборния ден относно товa, че представители на секцията отиват зад машината, за да посочват номер на определена партия на гласуващия.

На няколко пъти токът в секциите в Чорлу спира, но това така и не повлиява на работата на машините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

toti

преди 1 година

След повече от 30г възродителен процес,от напуснали страната над 100х са родили поне по едно дете с право на глас,но с двойно гражданство РАЗБИРАЙТЕ НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ,но гласува за ДПС !!! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ !!!

52

Ако всеки там

преди 1 година

е така дори със 166 секции не могат да се класират хахах

51

АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК

преди 1 година

До анонимен 49От доста години живея в България. Знам за какво става въпрос. Вие сами сте виновни за този хал на страната.Съкратиха колегите ви от работа мълчахтеЗакриха заводите ви замълчахтеКопайте гроба на един на друг. Вадихте окото на близки и приятели. За това сте в този хал. Не знам ме разбра ли!

fallback