Снимка: Bulgaria ON AIR

Изборният ден в Чорлу премина изключително спокойно. В 112 от 166 секции, разкрити в Турция, се е гласувало с 200 машини.

Упражняването на вот е затруднило част от турските граждани, които не разбират български език. На тях им е отнемало между 5-7 минути да гласуват. На един от гласоподавателите му е отнело 12 минути да избере партия, която подкрепя, съобщи специалният пратеник на Bulgaria ON AIR Иван Кънчев.

Категоричен победител е ДПС. Неправителствени организации като "Ти броиш" изпращат десетки сигнали в хода на изборния ден относно товa, че представители на секцията отиват зад машината, за да посочват номер на определена партия на гласуващия.

На няколко пъти токът в секциите в Чорлу спира, но това така и не повлиява на работата на машините.

Коментари Напиши коментар

54

Хачо Хасан Христов

преди 3 месеца

Смятам, че е недопустимо тези които живеят в чужбина да гласуват... В ЗАКОНА ТРЯБВА ДА Е ЗАПИСАНО : "Изборни секции само в БЪЛГАРИЯ" . Стана ми много смешно, че хора които живеят в Европа (а не в Россия) за гласували за ***... Все едно сами са се напсували на майка

53

toti

преди 3 месеца

След повече от 30г възродителен процес,от напуснали страната над 100х са родили поне по едно дете с право на глас,но с двойно гражданство РАЗБИРАЙТЕ НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ,но гласува за ДПС !!! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ !!!

52

Ако всеки там

преди 3 месеца

е така дори със 166 секции не могат да се класират хахах