Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

От 3 до 5 % по-ниска е избирателната активност спрямо таз на последните парламентарни избори през ноември 2021 г., заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

„Това е в резултат както от дневния ред на хората и техните тревоги, така и от посланията на политиците, които не срещнаха тези тревоги и проблеми. Думата си казват и умората и апатията, както и липсата на надежда", каза тя.

Oще по темата

Няма драма в избирателната активност - гласувалите са намалели с около 150 000 души по-малко, коментира социологът от "Галъп" Кънчо Стойчев.

"Щеше да е по-учудващо да имам скок в избирателната активност на фона на разочарованието на българските избиратели. Една част от разочарованите сменят отбора. има една част от разочарованите, които пропускат изборите. Те са решили да накажат тези, които считат за недобре представили се", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

NZ

преди 1 година

Даже и това е високо. В момента платен глас се умножава по 3 и по този начин плаща се за 1 глас, получаваш 3. Трябва активността да падне под 10%, та по 10 да се умножава и така изборите ще се купуват по-евтино.

12

пуйката

преди 1 година

Па,ако искат кабинет както британският премиер по вековна традиция целува ръката на краля при получаване на мандата,така и лидерите на партии да цункат бойковата и работата ша стане и ще си депутатстват цели четири години.

11

SS

преди 1 година

Е народа или изборния закон избира ?

fallback