Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Анализирайки резултатите от електоралните нагласи, има сходство с миналогодишните избори. Сега ситуацията е различна. Липсва в обществото желание за търсене на промяна в системния модел на управление. Не бих казал, че можем да очакваме изненада в такъв мащаб при „Продължаваме промяната“.

Oще по темата

Това обясни пред bTV социологът Добромир Живков от „Маркет линкс“.

Разликата между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ на 2 октомври ще е над 6%. Това показва новото национално проучване на „Маркет линкс“, финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията. То е проведено сред 1024 лица над 18 г. в страната, в периода 17 – 23 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

За ГЕРБ биха гласували 23,7% от избирателите.  За ПП – 16,9% , за ДПС – 12,3%, за  БСП – 9,9%, за „Възраждане“ - 8,7% и за ДБ – 7,8%.

Според изследването „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, „Български възход“ на Стефан Янев и „Изправи се България“ на Мая Манолов остават под бариерата от 4%.

„Аз понастоящем, наблюдавайки динамиката на развитие, не бих изключил вероятността от 9-партиен парламент. Тези партии са твърде близо до границата и това е в рамките на статистическите отклонения“, добави Живков.

„Относно избирателната активност 50% от анкетираните са заявили готовност да гласуват на предсрочния вот. Но реално може да се очаква около избирателната активност през ноември или юли“, уточни социологът.

******

Националното проучване на „Маркет линкс“ е финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията. То е проведено сред 1024 лица над 18 г. в страната, в периода 17 – 23 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

207

Анонимен

преди 1 година

До РАДЕВ НЕ ВЪРНА ИК __ЗА КАКВО ТОЧНО ГОВОРИШ ЧАДО??!!!ИС 2013:ВСИЧКО - 227 В 56 ДЪРЖАВИ; В ТУРЦИЯ - 86.ИС 2022:ВСИЧКО - 755 В 62 ДЪРЖАВИ; В ТУРЦИЯ - 166.УНИВЕРСАЛНОТО РЕШЕНИЕ Е ГЛАСУВАНЕ САМО В ИС В БЪЛГАРИЯ. КОЙТО ИСКА ДА ГЛАСУВА ДА СИ ДОЙДЕ ДОМА!!!

206

Преминаващ

преди 1 година

Направо недейте да правите избори...толкова много ги познавате на тея проучвания...!

205

Анонимен

преди 1 година

След като вече познавм нивото на образование не вярвам, че са пресметнали вярно статистиката и за това Възраждане при това на семейни начала!

fallback