Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Подписваш ли договор с чувал на главата? Оставяш ли се да действаш на сляпо с риск да бъдеш жертва на чужди планове? Това са въпроси, които задават група граждански активни младежи, които отправят предизвикателство към всички, имащи право да гласуват, да излязат и да го направят на 2 октомври.

"Основното и най-важно нещо е, че когато сме с кофа на главата, игнорираме проблема. Имаме право на избор, така трябва да работи нашето общество - Велизар Величков, преди 2-3 месеца се събрахме група от хора, предимно предприемачи, и направихме тази организация - "Волт по две". С кофата е само една част от кампанията, тя е по-всеобхватна, предимно в социалните мрежи", каза предприемачът Велизар Величков в студиото на "България сутрин".

Те опитват по всякакъв начин да подтикнат населението да даде своя вот.

"Важно е да се гласува, защото това е идеята на демокрацията. И ако обществото не вземе това решение, това означава, че тези решения ще се вземат от малцинство от хората. И то малцинство, което е крайно радикализирано - партийните ядра, които се активизират", коментира Борислав Михайлов от проект "Стража" и и един от инициаторите на предизвикателството "С торба на главата" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Величков се надява младите да излязат и да гласуват.

"Не всеки разбира как работи избирателната система. Може би не всеки разбира фактът, че когато ти избереш да не гласуваш - ти даваш правото на другите да решат вместо теб. Това, че ти не си си дал гласа, не означава, че ще има празно място в парламента. Там ще е някой друг, който не си го избрал ти", подчерта Михайлов.

"Много е трудно да убедиш човек на 20 години, че от него зависи нещо. Ако имаме 40% избирателна активност, която е доста ниска, един глас се равнява на 2,5. И платеният вот е 2,5% по-силен", добави предприемачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Дедо Поп

преди 1 година

Хубава рекламка ...... Нека дедо ви Поп да попита нещо . Ако в кварталната ви бакалийка с величественото име България известния с далаверите си бакалин бай Радон ви предлага мухлясало сирене ... клисав хляб ... и гранясала сланина .... ВИЕ КОЕ ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ ? ДАЛИ ЩЕ ИСКАТЕ ДА СИ КУПИТЕ НЕЩО ? А ако бакалина започне да ви обвинява че бойкотирате малкия бизнес ... и че заставате на пътя на свободната инициатива . И че е ваш граждански дълг да направите своя избор и да изберете да купите нещо...

33

Анонимен

преди 1 година

Хората говорят , че трябва да се гласува с мисъл пък в коментарите чета как трябва да се запозная с кемтрейлс , давос и други причказки.... мъсълта няма място в България...

32

Зайцев

преди 1 година

Всички да излизат и да си гласуват за избрания кандидат ,вместо да оставят малцинствата да избират кой да ни управлява.Пак ще ни натресат ПП Продуктовото позициониране или Слави или Карадайъ ,тръгнахме стремглаво надолу.Не оставяйте друг да взема решенията вместо вас .

fallback