fallback

БСП отново категорично обяви позицията си за ролята на България по отношение на войната в Украйна.

"Против сме действия, които биха въвели страната ни във военни конфликти. Наш приоритет в момента е да защитим по най-добрия начин българските интереси в момент на много сериозна криза, инфлация. Ние сме единствените, които сме подготвили стъпка по стъпка мерките за следващите 100 дни", заяви кандидатът за депутат от БСП Таня Мирчева в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
Тя подчерта, че програмата на левицата е изготвена от икономисти и експерти. А един от акцентите е справянето с демографската криза.

"По този проблем през последните 10 г., по времето на управлението на ГЕРБ, не се взеха адекватни решения. Затова в трудната икономическа ситуация предлагаме увеличение на 6 500 лв. на помощите за майките студенти. Пари има, всичко е въпрос на приоритети - дават се милиарди за самолети, които трябва да дойдат през 2027 г., а не се решават проблемите, които имаме сега", каза Мирчева пред Bulgaria ON AIR.

Тя призова да се мисли повече за обикновените хора

"Важно е да има редовно правителство, обществото се нуждае от спешни мерки", каза Мирчева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

Неутралитет!

14

Анонимен

преди 1 година

Ама вие чрез вицепремиера Нинова не разрешавахте ли изпращане на тежко оръжие и боеприпаси на Украйна via Poland? Това е намеса във войната срещу Русия. Сега се превъртяхте и написахте Програма с 10 важни мерки за първите 100 дни. Само че пари откъде, госпожо? Вие не подписахте ли заявка с необходимата сума за още 8 самолети Ф 16 модел 70 за 2027 г.? Повишението на сумата на 6500 лв за майките студенти е частична мярка. Защо не записахте поне 3250 лв за бащите студенти, зер и те са се трудили?

13

Като например

преди 1 година

КорниТу да изпраща оръжия за Окрайна?!? Как беше : "БКП не е дало нито един патрон..."

fallback