Снимка: БГНЕС

Скромността вече не е на мода, заяви лидеръг на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с жителите на Ахелой.

"Като си спомня какво беше преди. Как са карали хората на тоя трафик. А след като построихме пътя, Ахелой стана прекрасно курортно градче", похвали се той.

"Виж колко са нахални, брутални. Една и съща опорка сутринта казва никаква диверсификация. Абе вие този единствен танкер откъде го докарахте? Обаче си говори. Скромността вече не е на мода. Ставаш и започваш -  Двойно увеличих учителските заплати - факт. 1200 училища направихме и ремонтирахме. 1200 детски градини и ясли. В момента кампанията е такава - те лъжат, ние трябва да показваме, иначе няма оправяне. Тези от ПП все едно идват от друга планета и си мразят народа. Лъжа след лъжа! Нямало диверсификация. А ние направихме румънска връзка, направихме турска връзка, направихме гръцка връзка, с компресори до Петрич, беше един 1 януари. Направихме транзит към съседите - държавата печели по половин милиард на година за 75 години напред. Сръбската строим", каза още Борисов.

"Дойде бившият държавен секретар Помпео на лекция и каза: България на Балканите е с най-добре изградена газова инфраструктура на Балканите. А тия сутринта викат: "Нищо не са напаривили", допълни бившият премиер. "Брутално лъжат. Една и съща опорка ни я разправят, обаче толкова убедено. Ние половин милиард вложихме само в компресори и станции. Добре че ги направихме."

"50 хил. деца вкарахме на година, които никога не са влизали в класна стая", заяви Борисов. "Не само роми - българчета. Български семейства. Да ги образоваме, защото като ги образоваш, вече не отиват на социалните пари да чакат, не отиват да крадат, започват да си изграждат професията. Дайте му образование, всичко друго ще си дойде."

Борисов се пошегува и лозунга на "Продължаваме промяната" - "Да довършим промяната".

"Хората това го разбират като "да довършим народа". "Хубаво ги започнахме за шест месеца, работихме добре за Руската федерация, сега да ги довършим", каза лидерът на ГЕРБ. "4 млрд. са изнесли от България, от вашите джобове - бензин, газ, ток."

Според него първите мерки, които трябва да се вземат за спиране на миграцията, по логиката на ПП, е да се махне Бойко Рашков. "Тези мерки вече ги взехме - да се махнат шефовете. А иначе, до колкото знам, служебният министър е тръгнал по правилния път. Има два фактора, допълнителни, освен политическата воля - турският президент пак да го приеме присърце, че границата е обща и да я пазим заедно, както правихме, и ЕК.

"Аз искрено се страхувам за Запорожие. Всеки ден я дават. Има ли една пушка на сцената, тя гръмва. Всеки ден включват, изключват реактори. Това са много сложни процеси. Не са като другите централи, това са процеси, които са много деликатни. И накрая някой саботаж, някоя ракета... ще убият туризма, ще убият земеделието, ще убият всичко за десетилетие. Това е най-големият риск. Всяка сутрин гледам новините, за да видя какво е станало там", сподели Борисов и изрази съжаление, че няма да има високопостоване български представител на тази сесия в ООН. Според него международни сили трябва да заградят централата и да не се допускат нито руснаци, нито украинци. Това е ядрена бомба. Без да се използва ядрено оръжие може целият регион да се съсипе. Ние вече сме бити. Ние вече сме уплашени. Защото аз помня, беше 24 май, манифистирафме тогава, когато гръмна Чернобил. Ядохме марули, арбаджик, доматите, като отгоре пада радиация", допълни Борисов и призова премиерът или президентът да отидат на срещата.

"Световният шампион, планетарният шампион по фалиране на банки се казва Румен Гечев. 24 банки е фалирал", коментира Борисов икономиста и депутат от БСП, според когото бюджетът на България е разумен.

"Първо трябва да се вземат мерки да се оправят щетите от наводненията. Господ беше милостив. Как сме се разминали без жертви - божа работа. Говорих с кмета Кабаиванов, поне два месеца ще им трябват да се оправят щетите. Техника имаме най-добрата. Първо трябва да се вкара тежката техника. А след това вече може да се вкарат доброволци на смени", каза Борисов за опустошените села в Карловско.

В края на срещата с хората в Ахелой - след автографи и снимки, Борисов пак беше върнат на темата за управлението на "Продължаваме промяната". "На всичкото отгоре са ми откраднали и името. Първият ми слоган беше "Генерална промяна". Те продължавали промяната. Стига промени, дайте да поработим малко", каза Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase